Neden sosyal medya
Teknolojinin hızla geliştiğine her geçen gün şahit oluyoruz. Bu gelişimle birlikte insanlar ihtiyaçlarını daha kolay halledebilmek için farklı arayışlar içerisine girmektedirler. Gerek arkadaşlarla hasret gidermek olsun, gerek bilgi öğrenmek olsun veya eğlence, pazarlama amaçlı olsun, teknoloji her alanda imdadımıza yetişmektedir. Kimileri doğum gününe davetli arama peşindeyken, kimileri de mazlum insanların katledilmesi için türlü türlü işlemlerin yapılabilmesi, teknolojinin gelişmesiyle artık mümkün hale gelmeye başlamıştır.
Kötü niyetli insanların da bu teknolojiden yararlandığı gibi iyi niyetli insanlarda bu teknolojiden yararlanabilmektedir. Peki, neden sosyal medya? Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Periscop, Tumb1r ve Google+ gibi daha birçok sosyal siteler aracılığıyla insanlar birbirleriyle mesajlaşabiliyor, hasret giderebiliyor, ürün tanıtımını ve pazarlamasını yapabiliyor hatta bilmediği konular hakkında yeterli seviyede bilgi sahibi olabilmektedir. Bundan elli yıl önce bilgiye ulaşmak hiç kolay olmazken, bugün bilgiye anında ulaşabilmekteyiz.
İnternetin ve hızının daha iyi gelişmesiyle birlikte sağlık, kültürel, ekonomik, güncel haber akışları gibi daha pek çok konuları yakından takip edebiliyoruz. Hatta sosyal medya o kadar çok yaygınlaştı ki, bugün dünya liderlerinin bile resmi sosyal hesapları bulunabilmektedir. Bu hesaplar aracılığıyla basına ve millete daha kolay bir şekilde duyuru ve bilgi aktarımı sağlanabilmektedir. Dünya liderlerinin yanı sıra bakanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler, sanatçılar bile sosyal medyayı daha aktif kullanarak, takipçilerine her an güncel bilgiler iletebilmektedir. Bugün sosyal medyayı en çok kimler kullanıyor diye bir anket yapacak olsak, belki de ilk sıralarda öğrenciler yer alır. Çünkü öğrenciler böyle sosyal medyaları daha çok bilgi paylaşımı ve arkadaşlarıyla sohbet amaçlı kullanabilmektedir. Hızla gelişen global dünyayı en yakından takip etmenin yolu, sosyal medyadır.
Çağımıza ayak uydurmak isteyenler varsa, sosyal medya kullanmasını öğrenmeleri gerekir. Nitekim, dünyada sürekli yeni icatlar, buluşlar olabilmektedir. Bunların yanı sıra, sürekli yeni olaylar da olabilmektedir. Olaylardan kastım, örneğin İŞİD’in Müslümanları katletmesi haberleri, Yunanistan’ın ekonomik kriz haberleri, Amerika’daki başkanlık yarışı, Arap baharında yeni gelişmeler gibi dünyada sürekli olarak değişen haberleri yakından takip etmektir.
1789 Fransız ihtilalinden sonra dünyada sanayinin hızla gelişmesiyle birlikte teknolojide yeni icatlar, icat edilmeye başladı. Bu icatların gelişmesiyle birlikte artık dünyada olup bitenden anında haberdar olmaya başladık. Tabi ki, bu iyi bir şey. Dünyanın bir ucunda gerçekleşen olay, anında diğer ucunda vuku bulabiliyor. Böylece ülkelerin birbirinden geri kalma gibi sorunları da ortadan kalkmış olmaktadır. Eskisi gibi, güçlü ülkeler, zayıf ülkeleri artık sömürememektedirler. Teknolojinin bir simgesi haline gelen sosyal medyanın daha iyi işlerde kullanılacağı da hızla kesinlik kazanıyor.